BAS stelt vragen over horecabeleid

De fractie van BAS (Belangen Alkmaarse Samenleving) heeft art 42 vragen gesteld aan het college van de gemeente Alkmaar over het voorgenomen horecabeleid.

Fractievoorzitter Ben Bijl: “Deze vragen stellen wij omdat er commotie is ontstaan rondom maatregelen die het college van Alkmaar wil nemen met betrekking tot de horeca. Met die maatregelen wil het college wil de mogelijkheden van (dag)horeca verruimen en dat kan oneerlijke concurrentie opleveren”.

De fractie van BAS vindt het prima als de mogelijkheden van niet horecazaken om extra geld te verdienen worden vergroot maar vindt ook dat dat geen oneerlijke concurrentie mag opleveren voor bestaande horecazaken.
De horeca heeft het in de afgelopen jaren al behoorlijk voor zijn kiezen gekregen. We hebben het dan over het rookverbod en dergelijke. Om nu opnieuw maatregelen voor te stellen die de horeca van Alkmaar kunnen schaden lijkt ons niet verstandig.
Ben Bijl: Niet-horecazaken in Alkmaar, bijvoorbeeld kledingwinkels, kunnen met het voorgestelde beleid commercieel koffie en eten gaan verkopen. Deze zaken hebben echter niet hoeven investeren in maatregelen die horecazaken wel hebben moeten nemen. En dat is oneerlijk”.

De fractie van BAS vindt dat een en ander eerst goed onderzocht moet worden. Het college zal de consequenties van het voorgestelde beleid voor iedereen duidelijk moeten maken voordat er maatregelen worden genomen. Daarom vraagt de fractie van BAS aan het college om eerst een Quick Scan te doen en daarna een haalbaarheidsonderzoek te houden.

Ben Bijl: Laten we de zaken eerst onderzoeken voordat we hiermee beginnen. Dat is eerlijker voor iedereen”.