Columns

BAS-Website-Logo2017-800

BLIJF OP DE HOOGTE

BAS Columns

Bas stelt wekelijks onderwerpen aan de kaak in de vorm van een column. De columns van BAS worden gepubliceerd in  ‘Alkmaar op Zondag’ en de ‘Alkmaarsche Courant’.

bas-benbijl-column-img

Handen af van hulpverleners

Afblijven van hulpverleners! Steeds vaker worden hulpverleners lastiggevallen of bedreigd door omstanders. Dit is helaas een intens droevige trend in Nederland en BAS wil dit zsm stoppen of zéker terugdringen in Alkmaar. Ben Bijl: ‘Ambulancepersoneel of stadstoezichthouders, brandweer en andere hulp- verleners moeten hun werkzaamheden toch normaal kunnen uitvoeren? Zo niet moeten hier de zwaarst mogelijke straffen op staan. Het is een walgelijk fenomeen dat zo snel en zo hard mogelijk moet worden aangepakt. Ook in Alkmaar’, aldus Ben Bijl.

bas-benbijl-column-img

ALKMAAR – DEN HAAG

De gemeenteraadsverkiezingen zijn in aantocht, op zo een gelegenheid komen dan ook altijd de Haagse kopstukken opdagen: van de nationale politieke partijen. Gelukkig laten de Alkmaarse kiezers steeds vaker zien dat die kopstukken weinig invloed op ons hebben. De peilingen geven aan dat de Haagse partijen flink gaan verliezen en dat de lokale partijen gaan winnen. BAS hoort dit geluid ook steeds vaker als we campagne voeren: we kiezen een lokale partij. De slogan van BAS past daar perfect bij: BAS is een lokale partij, een partij waarin Alkmaar de hoofdrol speelt en niet Den Haag.

bas-benbijl-column-img

Het roer moet om

BAS heeft een ambitieus programma. Bijvoorbeeld: schoolzwemmen terug, meer hofjes voor ouderen bouwen, op Overstad aanplant 250 bomen,
afschaffen hondenbelasting, meer oog voor duurzaamheid. ‘Maar ambitie kost geld. Daarom wil BAS bezuinigen op externe inhuur. Het huidige college heeft de laatste 3 jaar ruim 26 miljoen (!) aan externe inhuur uitgegeven; 8,7 miljoen per jaar! BAS wil dit de aankomende jaren met ruim 3 miljoen per jaar sterk terugdringen. Vandaar: het roer moet om’, aldus Ben Bijl.

bas-benbijl-column-img

Hofjes voor ouderen

BAS heeft de afgelopen tijd veel met oudere Alkmaarders gesproken over hun woonbehoefte. “Veel ouderen juichen de terugkeer van hofjes in de moderne vorm toe”, aldus Ben Bijl. Vooral de behoefte om onder elkaar te zijn speelt een rol. Bovendien willen ouderen graag gezamenlijk iets ondernemen. De woonvorm van moderne hofjes spreekt ook veel ouderen aan die alleenstaand zijn en zo de eenzaamheid het hoofd willen bieden. Genoeg redenen voor BAS om meer moderne hofjes voor ouderen in Alkmaar te willen, aldus BAS Belangen Alkmaarse Samenleving.

bas-benbijl-column-img

Miljoen extra naar veiligheid

“BAS wil Alkmaar in de top 5 van veiligste steden in Nederland” aldus Ben Bijl. Je veilig voelen in je eigen huis en in je eigen buurt is een absolute voorwaarde voor een plezierig leven. Daarom wil BAS meer stadstoezichthouders, meer camera’s en meer bescherming van alle hulpdiensten.