Nieuws

BAS-Website-Logo2017-800

BLIJF OP DE HOOGTE

BAS is in beweging

Kanaaloever

BAS: Kanaaloevers bebouwen: top of flop?

Kortgeleden presenteerde het Alkmaarse college trots de plannen voor een massale bebouwing van de oevers van het Noordhollands Kanaal. BAS (Belangen Alkmaarse Samenleving) heeft tegen de plannen gestemd. In dit artikel willen wij graag uitleggen waarom wij tegen zijn. In de jaren zeventig en tachtig kreeg Alkmaar van het Rijk de opdracht om te fungeren … Lees verder BAS: Kanaaloevers bebouwen: top of flop?

BAS-Website-Logo2017-590

Art. 42-vragen BAS inzake leef- en leerklimaat van de Lispeltuut in de Vroonermeer

Art. 42-vragen                                                        23-10-2019 “Leef- en leerklimaat in het hoofdgebouw en dependance van de Lispeltuut in de Vroonermeer” Geacht college, De Alkmaarse kinderen zijn de toekomst van de Alkmaarse maatschappij. Alleen daarom al verdienen onze kinderen een optimaal klimaat om in op te groeien. Onderdeel van dat optimale klimaat is een gezond leef- en leerklimaat op … Lees verder Art. 42-vragen BAS inzake leef- en leerklimaat van de Lispeltuut in de Vroonermeer

Johan Cruijff Court Daalmeer

Art. 42-vragen BAS inzake overlast Johan Cruijff Court in de Daalmeer

Geachte college, BAS heeft naar aanleiding van de overlast die voortkomt uit het gebruik van het Johan Cruijff Court in de Daalmeer in de zomermaanden enkele artikel 42-vragen voor het college. 1. Bent u op de hoogte van de problemen die er zijn bij dit speelterrein (afvalproblematiek, overlast, vernielingen, e.d.)? 2. Zijn er vanuit de … Lees verder Art. 42-vragen BAS inzake overlast Johan Cruijff Court in de Daalmeer

Langestraat

Moet de Langestraat in Alkmaar op de schop?

Het zal menig Alkmaarder en bezoeker aan onze stad al zijn opgevallen. De bestrating van ons visitekaartje ligt er beroerd bij. Zeker als als je bedenkt dat de Langestraat nog maar drie jaar geleden volledig is gerenoveerd. Alle oude bestrating is er toen uitgegaan en vervangen door een nieuwe tegel. En daar zit nou juist … Lees verder Moet de Langestraat in Alkmaar op de schop?

Vaccinatie-baby-1024-576

Het gaat niet goed met de vaccinatiegraad van de Alkmaarse kinderen!

BAS heeft de afgelopen tijd onderzocht hoe het is gesteld met de vaccinatiegraad van de Alkmaarse kinderen. Een onderwerp dat terecht steeds meer in de belangstelling staat. Wij hebben aan de ambtenaren vragen gesteld over percentages ten opzichte van het totaal en het blijkt dat er ook in Alkmaar een dalende vaccinatiegraad is. Dat wil … Lees verder Het gaat niet goed met de vaccinatiegraad van de Alkmaarse kinderen!