Nieuws

BAS-Website-Logo2017-800
BAS-Website-Logo2017-800

BLIJF OP DE HOOGTE

BAS is in beweging

Vronermeer

BAS: Afvalproblemen in de Vroonermeer Noord

Het ziet er soms verloederd en verwaarloosd uit in de Vroonermeer Noord. Terwijl hier toch de nieuwste wijk van Alkmaar is gebouwd. Het probleem van de verloedering wordt veroorzaakt omdat de ondergrondse vuilcontainers op dit moment niet voldoende capaciteit hebben Willem Peters (BAS): “We hebben meerdere meldingen gekregen uit de wijk dat sommige containers te … Lees verder BAS: Afvalproblemen in de Vroonermeer Noord

Bord-Alkmaar-720x480

Art. 42-vragen BAS: ‘Gaat het opnieuw fout in sommige wijken van Alkmaar?’

Art. 42-vragen                                                                                  juni 2020 ‘Gaat het opnieuw fout in sommige wijken van Alkmaar?’ In de jaren tien van deze eeuw is de leefbaarheid in veel wijken in Nederland fors verslechterd. Zoveel wordt duidelijk uit het in 2020 uitgekomen rapport ‘Veerkracht in het corporatiebezit’, dat is opgesteld door Aedes (Aedes is de landelijke brancheorganisatie van woningcorporaties … Lees verder Art. 42-vragen BAS: ‘Gaat het opnieuw fout in sommige wijken van Alkmaar?’

grenfell-tower

Art. 42-vragen BAS: Zijn er hoogbouwpanden met brandbare gevels in Alkmaar?

Art 42-vragen BAS                                   juni 2020 Zijn er hoogbouwpanden met brandbare gevels in Alkmaar? In Nederland is op grote schaal gevelbeplating toegepast. Dat is vooral gebeurd bij oudere flats die later zijn geïsoleerd vanwege energiebesparing en afgetimmerd met gevelplaten. Dit is vanuit het oogpunt van brandveiligheid een heel gevaarlijke situatie. (Volkskrant 17 juni 2020). Minister Ollongren … Lees verder Art. 42-vragen BAS: Zijn er hoogbouwpanden met brandbare gevels in Alkmaar?

politie-Alkmaar-795x256

BAS: Problemen met de Alkmaarse politie?

Afgelopen weekend was het weer goed raak in regionale horeca. De politie liet op Twitter weten dat het zaterdagnacht erg onrustig was. Daarbij komt ook het nieuws dat het HIT (Horeca Interventie Team = politie, stadstoezicht) binnenkort gehalveerd gaat worden. De voornaamste reden hiervoor is dat de politie in Alkmaar en de regio te kampen … Lees verder BAS: Problemen met de Alkmaarse politie?

Dierenasiel

Dierentehuis Alkmaar wordt helaas gesloten!

BAS heeft de laatste jaren vaker vragen gesteld over de dierenopvang in Alkmaar. De opvang aan de Bergerweg is sterk verouderd en nodig aan vervanging toe. BAS kreeg als antwoord dat men in overleg was. Dierenbescherming Nederland heeft nu besloten om de dierenopvang versneld te sluiten per maart 2020. De dierenopvang voor Alkmaar en omgeving … Lees verder Dierentehuis Alkmaar wordt helaas gesloten!