Nieuws

BAS-Website-Logo2017-800
BAS-Website-Logo2017-800

BLIJF OP DE HOOGTE

BAS is in beweging

politie-Alkmaar-795x256

BAS: Problemen met de Alkmaarse politie?

Afgelopen weekend was het weer goed raak in regionale horeca. De politie liet op Twitter weten dat het zaterdagnacht erg onrustig was. Daarbij komt ook het nieuws dat het HIT (Horeca Interventie Team = politie, stadstoezicht) binnenkort gehalveerd gaat worden. De voornaamste reden hiervoor is dat de politie in Alkmaar en de regio te kampen … Lees verder BAS: Problemen met de Alkmaarse politie?

Dierenasiel

Dierentehuis Alkmaar wordt helaas gesloten!

BAS heeft de laatste jaren vaker vragen gesteld over de dierenopvang in Alkmaar. De opvang aan de Bergerweg is sterk verouderd en nodig aan vervanging toe. BAS kreeg als antwoord dat men in overleg was. Dierenbescherming Nederland heeft nu besloten om de dierenopvang versneld te sluiten per maart 2020. De dierenopvang voor Alkmaar en omgeving … Lees verder Dierentehuis Alkmaar wordt helaas gesloten!

Kanaaloever

BAS: Kanaaloevers bebouwen: top of flop?

Kortgeleden presenteerde het Alkmaarse college trots de plannen voor een massale bebouwing van de oevers van het Noordhollands Kanaal. BAS (Belangen Alkmaarse Samenleving) heeft tegen de plannen gestemd. In dit artikel willen wij graag uitleggen waarom wij tegen zijn. In de jaren zeventig en tachtig kreeg Alkmaar van het Rijk de opdracht om te fungeren … Lees verder BAS: Kanaaloevers bebouwen: top of flop?

BAS-Website-Logo2017-590

Art. 42-vragen BAS inzake leef- en leerklimaat van de Lispeltuut in de Vroonermeer

Art. 42-vragen                                                        23-10-2019 “Leef- en leerklimaat in het hoofdgebouw en dependance van de Lispeltuut in de Vroonermeer” Geacht college, De Alkmaarse kinderen zijn de toekomst van de Alkmaarse maatschappij. Alleen daarom al verdienen onze kinderen een optimaal klimaat om in op te groeien. Onderdeel van dat optimale klimaat is een gezond leef- en leerklimaat op … Lees verder Art. 42-vragen BAS inzake leef- en leerklimaat van de Lispeltuut in de Vroonermeer

Johan Cruijff Court Daalmeer

Art. 42-vragen BAS inzake overlast Johan Cruijff Court in de Daalmeer

Geachte college, BAS heeft naar aanleiding van de overlast die voortkomt uit het gebruik van het Johan Cruijff Court in de Daalmeer in de zomermaanden enkele artikel 42-vragen voor het college. 1. Bent u op de hoogte van de problemen die er zijn bij dit speelterrein (afvalproblematiek, overlast, vernielingen, e.d.)? 2. Zijn er vanuit de … Lees verder Art. 42-vragen BAS inzake overlast Johan Cruijff Court in de Daalmeer