Nieuws

BAS-Website-Logo2017-800

BLIJF OP DE HOOGTE

BAS is in beweging

Johan Cruijff Court Daalmeer

Art. 42-vragen BAS inzake overlast Johan Cruijff Court in de Daalmeer

Geachte college, BAS heeft naar aanleiding van de overlast die voortkomt uit het gebruik van het Johan Cruijff Court in de Daalmeer in de zomermaanden enkele artikel 42-vragen voor het college. 1. Bent u op de hoogte van de problemen die er zijn bij dit speelterrein (afvalproblematiek, overlast, vernielingen, e.d.)? 2. Zijn er vanuit de … Lees verder Art. 42-vragen BAS inzake overlast Johan Cruijff Court in de Daalmeer

Langestraat

Moet de Langestraat in Alkmaar op de schop?

Het zal menig Alkmaarder en bezoeker aan onze stad al zijn opgevallen. De bestrating van ons visitekaartje ligt er beroerd bij. Zeker als als je bedenkt dat de Langestraat nog maar drie jaar geleden volledig is gerenoveerd. Alle oude bestrating is er toen uitgegaan en vervangen door een nieuwe tegel. En daar zit nou juist … Lees verder Moet de Langestraat in Alkmaar op de schop?

Vaccinatie-baby-1024-576

Het gaat niet goed met de vaccinatiegraad van de Alkmaarse kinderen!

BAS heeft de afgelopen tijd onderzocht hoe het is gesteld met de vaccinatiegraad van de Alkmaarse kinderen. Een onderwerp dat terecht steeds meer in de belangstelling staat. Wij hebben aan de ambtenaren vragen gesteld over percentages ten opzichte van het totaal en het blijkt dat er ook in Alkmaar een dalende vaccinatiegraad is. Dat wil … Lees verder Het gaat niet goed met de vaccinatiegraad van de Alkmaarse kinderen!

money-1033647_1920-pixabay-begroting-Alkmaar-392x222

Alkmaar, alweer een overloopgemeente?

Het Alkmaarse college wil dat er de komende jaren 20.000 woningen bij worden gebouwd. Ook om, net als vroeger, als overloopgemeente voor Amsterdam te dienen. BAS vindt dat een achterhaald en onwerkelijk idee. Nu al staan vele Alkmaarders bijna dagelijks vast op de A9. Ook de situatie op het spoor laat veel te wensen over. … Lees verder Alkmaar, alweer een overloopgemeente?

Dierenasiel BAS v2

Grote onduidelijkheid over toekomst van het dierenasiel!

BAS heeft kortgeleden antwoord gekregen op onze vragen over het Alkmaarse dierenasiel. Wij hebben die vragen gesteld omdat dierenwelzijn ons aan het hart gaat. En bij dierenwelzijn hoort een modern dierenasiel. En dat moderne dierenasiel heeft Alkmaar niet. Het bestaande asiel, dat jarenlang fantastisch dienst heeft gedaan, is aan het einde van zijn lange levensduur … Lees verder Grote onduidelijkheid over toekomst van het dierenasiel!