Nieuws

BAS-Website-Logo2017-800

BLIJF OP DE HOOGTE

BAS is in beweging

airbnb

BAS: waar is in Alkmaar het beleid mbt Airbnb?

Persbericht BAS 15-10-2018 In de nieuwe nota Verblijfsrecreatie Noord-Holland Noord wordt veel geregeld over hoe de toerist en bezoeker onderdak kan vinden in Noord-Holland Noord. Aan een zaak wordt in de nota echter volledig voorbij gegaan en dat is Airbnb. Dit fenomeen neemt, vooral in de stad, hand over hand toe en moet volgens BAS … Lees verder BAS: waar is in Alkmaar het beleid mbt Airbnb?

Mun weg BAS

De Munnikenweg een monument!

Tijdens de raadsvergadering van 27 september zal BAS de een motie indienen waarin wij vragen om de Munnikenweg tot monument te verklaren. Veel mensen verkeren in de veronderstelling dat de Munnikenweg al behoort tot het Alkmaars erfgoed maar dat is niet zo. BAS wil in deze leemte voorzien en zal daarom de volgende motie indienen: … Lees verder De Munnikenweg een monument!

Logo-Veilig-Thuis

Veilig Thuis: het houdt maar niet op.

Veilig thuis, onderdeel van de GGD Hollands Noorden, zit diep in de problemen en inmiddels al erg lang. BAS vindt dat de onderste steen boven moet komen en dat snel gewerkt moet worden aan een oplossing. Hieronder staat ons betoog dat wij hebben gehouden in de Commissie Sociaal van 13 september.   “Tsja, voorzitter, wat … Lees verder Veilig Thuis: het houdt maar niet op.

Munnikenweg BAS

BAS: Maak van de Munnikenweg een monument!

De Alkmaarse politieke partij BAS wil 27 september tijdens de raadsvergadering een motie indienen om van de Munnikenweg een monument te maken. Willem Peters (BAS): “Tot onze grote verrassing blijkt de prachtige Munnikenweg niet opgenomen in het gemeentelijke erfgoed. Het heeft dus geen monumentenstatus.” De geschiedenis van de weg gaat terug naar de 13de eeuw, … Lees verder BAS: Maak van de Munnikenweg een monument!

Gemeente Alkmaar

BAS: Samen aan de slag in en voor Alkmaar!

Alkmaar staat 10 miljoen euro in de plus. Dat is een mooi gegeven. Is dat reden voor een feestje? Nou nee, dat is te kort door de bocht. Want Alkmaar heeft ook een schuld van ongeveer 400 miljoen euro opgebouwd en dat is financieel bepaald niet florissant. Gelukkig komen er voorstellen om de schuldpositie af … Lees verder BAS: Samen aan de slag in en voor Alkmaar!