BAS maakt zich zorgen over de kosten voor tweedaagse cursussen

De fractie van BAS (Belangen Alkmaarse Samenleving) is ongerust.
De organisatie van de gemeente is op de schop gegaan. Alle ambtenaren moesten anders en effectiever gaan werken (De Doorbraak). Of die Doorbraak goed is gegaan weten wij niet. Wel horen wij daarover gemengde berichten.
Om de Doorbraak handen en voeten te geven, moesten alle ambtenaren en ondersteunend personeel extra scholing krijgen.
Ben Bijl: “Wij hebben gehoord dat alle ambtenaren cursussen moesten volgen maar 1 cursus springt er voor ons uit. Dat was de verplichte cursus voor alle ambtenaren in Schoorl met hotelovernachting”.
Door deze cursus leerden zij allemaal hoe zij efficiënt moesten werken. Achteraf bleek het erop neer te komen dat de ambtenaren leerden hoe zij hun bureau netjes en opgeruimd achter moesten laten.
Ben Bijl: “Prima dat de ambtenaren scholing krijgen maar wij hebben gehoord dat deze cursus vele tonnen heeft gekost, misschien wel meer dan een miljoen. En dat vindt de fractie van BAS wel heel veel geld. En waarom in Schoorl met hotelovernachting? Het had toch ook gewoon hier in Alkmaar gekund?”
Om duidelijkheid te krijgen in de kosten en het waarom van deze cursussen heeft BAS vragen gesteld aan het college. De fractie van BAS is benieuwd of de antwoorden meer dan een miljoen waard zijn.

Ben Bijl, fractievoorzitter BAS