BAS: ’50 jaar AZ groots vieren’

Persbericht BAS

10 mei 2017 bestaat AZ exact 50 jaar.

AZ (Alkmaar Zaanstreek) ontstond in 1967 uit een fusie tussen Alkmaar ’54 en FC Zaanstreek. Alweer 50 jaar speelt AZ in Alkmaar zijn voetbalwedstrijden. Eerst in de legendarische Alkmaarderhout, waar topclubs uit binnen- en buitenland het onderspit moesten delven, en daarna in het AFAS Stadion.

Politieke partij BAS (Belangen Alkmaarse Samenleving) vindt het 50-jarig bestaan van AZ een geweldige mijlpaal en een feest waard. BAS-fractievoorzitter Ben Bijl: ‘Via een motie, die wij samen indienen met het CDA en GL, roepen wij op om 50 jaar AZ groots te vieren. AZ en Alkmaar zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden.

AZ is het ultieme uithangbord van Alkmaar. Wij denken aan een expositie, een receptie en een grote tentoonstelling, in de eveneens jubilerende 500 jaar oude Grote Kerk. Tevens willen wij op een prominente plaats in de stad een AZ-boom planten, met een jubileumplaquette ervoor’, aldus Bijl.

Als klap op de vuurpijl denkt BAS aan een herdenkingsvlag, die 10 mei overal in de stad mag worden gehesen.