BAS: Bestickeren containers succes!

ALKMAAR – Het idee van fractieassistent Remco Cevat van de Alkmaarse lokale partij BAS (Belangen Alkmaarse Samenleving) om binnenstadscontainers te bestickeren en na een 1 jaar te evalueren of dat een succes is, is volgens fractievoorzitter Ben Bijl geslaagd. De afvalbakken detoneren binnen het fraaie Alkmaarse stadsbeeld en dat is menigeen een doorn in het oog. De verfraaiing, met mooie historische platen bijvoorbeeld, moest daar verandering in brengen. Vorig jaar werd bij de Grote Kerk het startsein gegeven voor een proef met de bestickering. In eerste instantie worden afvalcontainers die dicht bij historische panden in de binnenstad staan, bestickerd. Vervolgens kan uitbreiding plaatsvinden naar andere locaties in de binnenstad. BAS-fractievoorzitter Ben Bijl: ‘Wij vinden dat de proef is geslaagd en hopen dat er nu meerdere containers bestickerd kunnen worden.’

De fractie van BAS heeft aan de verantwoordelijke wethouder de volgende vraag gesteld: na 1 jaar proef is in de ogen van BAS alles schoon en heel gebleven en is de proef in onze ogen geslaagd. Is de wethouder dit ook van menig en zo ja, is de wethouder nu bereid om meerdere containers te verfraaien?

Met vriendelijke groeten,

Ben Bijl, fractievoorzitter BAS