BAS presenteert verkiezingsprogramma 2018-2022

BAS heeft maandagavond 2 oktober zijn (concept-)verkiezingsprogramma gelanceerd in de Sociëteit op het Luttik Oudorp. BAS (Belangen Alkmaarse Samenleving) is de eerste politieke partij in Alkmaar die het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 klaar heeft. Met dit programma wil BAS de burgers van Alkmaar veel meer bij de politiek betrekken.
Ben Bijl (fractievoorzitter BAS): “Niet de politiek moet centraal staan maar de Alkmaarder. Daarom willen wij bijvoorbeeld een referendum over vuurwerk rond Oud en Nieuw organiseren.”
Daarnaast wil de partij veel lokale zaken steviger op de agenda zetten. Onze speerpunten zijn: Alkmaar in de top 5 van de veiligste steden; 200 extra studentenwoningen en het schoolzwemmen terug”.
Ook hoog op de agenda staat bereikbaarheid en doorstroming in de stad en het buitengebied. Verder zijn in de wijken vaak tekort parkeerplaatsen. Daarom wordt gestreefd naar 500 extra parkeerplekken. Tevens heeft BAS in het verkiezingsprogramma een half miljoen gereserveerd voor het opknappen van de openbare buitenruimte in Overstad en een half miljoen voor het realiseren van een duurzaam Alkmaar. Maar ook zaken als sluitingstijden in de horeca en het historische erfgoed zijn voor BAS belangrijk.
Bijl: “Het verkiezingsprogramma heeft een nieuwigheid. Het is nog niet definitief. De Alkmaarders die dat willen, kunnen nog met goede ideeën of aanvullingen komen. Natuurlijk staan de grote lijnen vast, maar lokale inbreng wordt gewaardeerd. We gaan daarom de aankomende 3 maanden de wijken in om nog meer ideeën op te doen voor ons programma.”
Uiteindelijk zal dan in december 2017 het verkiezingsprogramma, waarin dus de Alkmaarder centraal staat, definitief worden vastgesteld.

Bekijk hier het BAS verkiezingsprogramma 2018-2022 _