Fietsenstalling Canadaplein

Het gebeurt nu vaak, en veel Alkmaarders zien dat iedere keer weer, dat het plein rondom de Grote Kerk vol met fietsen staat. Dat is geen gezicht. Het plein wordt ontsierd door al die fietsen en verliest aan grandeur.

Bovendien is het vreemd want op enkele passen bevindt zich een gratis en beveiligde fietsenstalling. Ben Bijl, fractievoorzitter van BAS, ergert zich al lang aan deze situatie en wil dat er actie wordt ondernomen.

Bijl: “Iedere keer staat het plein vol en de fietsenstalling leeg. Die fietsenstalling is een grote investering geweest voor de gemeente Alkmaar en zou veel intensiever gebruikt moeten worden.”

Daarom heeft de fractie vragen gesteld aan het college. BAS wil weten of het college ideeën heeft om de fietsenstalling meer onder de aandacht te brengen zodat meer mensen er gebruik van gaan maken.

Bijl: “Als het ons gezamenlijk lukt om de fietsenstalling voller te krijgen dan wordt de ruimte om het monument de Grote Kerk veel mooier. Bovendien komen binnenkort de festiviteiten voor het 500-jarig bestaan van de kerk. Dan moet het plein leeg zijn en de fietsenstalling vol.”