BAS geweigerd bij politiek debat FNV!

Persbericht BAS    

Op vrijdag 2 maart is er een verkiezingsdebat georganiseerd door het FNV. Dit debat kan interessant worden omdat er belangrijke onderwerpen, zoals jeugd- en ouderenzorg, op de agenda staan. De politieke partij BAS heeft zich uiteraard ingeschreven voor dit debat. Ben Bijl (BAS): “Tot onze grote verbazing is onze inschrijving geweigerd. Het FNV motiveerde de weigering als volgt: om het overzichtelijk te houden, hebben we het aantal partijen beperkt. Op de uitnodiging stond echter niets over een beperkte inschrijving. Ook stond er niets over “Wie het eerst komt wie het eerst maalt.”

BAS vindt het onbegrijpelijk dat een Alkmaarse politieke partij die in de race is voor de gemeenteraadsverkiezingen wordt geweigerd voor een openbaar debat. Bijl: “Het is ook niet eerder gebeurd in de aanloop naar deze verkiezingen van 2018 dat een partij ronduit wordt geweigerd bij 1 van de vele debatten.”

BAS betreurt het ten zeerste dat de FNV deze houding aanneemt ten opzichte van 1 van de politieke partijen in Alkmaar en beraadt zich op verdere stappen.