BAS: Groen moet je doen

BAS wil graag dat heel Alkmaar een groener kleurtje op de wangen krijgt. Daarom stelt BAS enkele maatregelen voor. Ben Bijl: “Om te beginnen willen wij op Overstad 250 bomen planten. Dat zal dit deel van Alkmaar, dat nu zo kaal oogt ,een stuk aantrekkelijker en groener maken.”

Maar er zijn ook verschillende woonbuurten, bijvoorbeeld het Schermereiland, het Ooievaarsnest en de Rekerbuurt (maar ook nog veel andere buurten) waar meer groen en meer bomen kunnen komen. Door het planten van groen en bomen knappen de buurten enorm op en wordt de leefbaarheid vergroot.

Bijl: “Maar BAS wil ook dat elke boom die voortaan in de gemeente Alkmaar gekapt wordt, wordt vervangen door een nieuw exemplaar. Dit is voor BAS een absolute must.”

Kortom BAS gaat voor een groene gemeente Alkmaar, want het is heel simpel: groen moet je doen!