Alkmaarse jongeren in de kou!

Eind 2017 heeft de politiek in Alkmaar besloten dat er een goed doortimmerd voorstel moest komen om jongeren een serieuze rol te geven in de Alkmaarse politiek. Het college moest dat voorstel voor een jongerenplatform in januari 2018 klaar hebben. BAS: “Onze fractie heeft hierover vragen gesteld en uit de beantwoording blijkt dat er helemaal geen voorstel is. Het niet nakomen van de afspraak is extra jammer omdat wij binnenkort een grote verkiezingsbijeenkomst in het Horizon College hebben waar meer dan 700 jongeren in debat gaan met de Alkmaarse politiek.  Daar zou het plan voor een adviserend jongerenplatform mooi besproken kunnen worden.”

Het college van Alkmaar heeft geen enkele uitleg gegeven waarom het maken van een eenvoudig voorstel niet gelukt is. Daarmee gaat een concrete mogelijkheid voorbij om de Alkmaarse jongeren meer bij de politiek te betrekken.

BAS: “Als voorzitter van de raadswerkgroep die het plan voor een jongerenplatform heeft voorbereid, is onze fractie verrast en teleurgesteld. Wij hebben gepleit voor vertrouwen in dit college en dat vertrouwen is beschaamd. Wij hadden namelijk verwacht dat het college gewoon op tijd zou leveren. Dit is een gemiste kans om Alkmaarse jongeren te enthousiasmeren voor de politiek.”