Van “lelijk eendje” tot “prachtige” vuilcontainer dankzij BAS

De gemeente Alkmaar gaat na een proef met de bestickering van twee bovengrondse vuilcontainers bij de Grote Kerk nu definitief alle containers in het centrum beplakken met prachtige historische afbeeldingen. BAS vindt die bovengrondse vuilcontainers altijd een doorn in het oog, zeker wanneer de containers in de nabijheid staan van onze schitterende monumenten in de binnenstad. Daarom had BAS een plan ingediend om die containers te beplakken met fraaie, en voor het grootste deel, historische afbeeldingen. De gemeente Alkmaar is na de proef tot de conclusie gekomen dat dit plan inderdaad veel voordelen kent. Het Alkmaarse stadsbeeld wordt een stuk aantrekkelijker omdat er minder illegale beplakking is en minder graffiti. En ook de Alkmaarse winkeliers in de binnenstad zijn overwegend enthousiast. BAS is heel blij dat de gemeente de proef positief heeft beoordeeld. Nu kunnen alle containers in het centrum van de stad beplakt worden, waardoor Alkmaar aan schoonheid wint.