BAS: Betere informatievoorziening door de gemeente Alkmaar

De uitroep ‘We wisten absoluut niet dat hier gebouwd zou worden’, was de laatste tijd vaak te horen in de Alkmaarse raadszaal. Veel inwoners van de gemeente Alkmaar, en vooral de bewoners van het buitengebieden, blijken niet goed op de hoogte van plannen in de openbare ruimte. Dit was bijvoorbeeld het geval bij de Boeijerstraat in De Rijp. De bewoners wisten niets van de bouwplannen in deze buurt en waren daardoor bijna te laat om actie te ondernemen.

BAS: “We hebben nu al een aantal keren meegemaakt dat bewoners met voldongen feiten werden geconfronteerd en BAS kan zich voorstellen dat dat heel vervelend is. Daarom hebben we aan de wethouder gevraagd of dat niet beter georganiseerd kon worden.”

De wethouder, de heer Braak, beloofde dat hij er mee aan de slag zou gaan. Hij hield woord en binnen korte tijd kwam hij met een goed voorstel voor een betere informatievoorziening.

BAS: “De gemeente gaat nu op alle mogelijke manieren de website OfficieleBekendmakingen.nl promoten. Iedereen kan zich op die website inschrijven en krijgt dan ruim van te voren te horen wanneer er (bouw-)plannen in de opgegeven buurt zijn. Zo kan elke inwoner van de gemeente Alkmaar goed op de hoogte zijn van alle plannen die er spelen en eventueel op de plannen reageren.”