BAS: Televisieopnamen voor ‘Kannie waar zijn!’.

Persbericht BAS 6-12-2018

BAS: Televisieopnamen voor ‘Kannie waar zijn!’.

Vandaag 6-12 is een fractielid van BAS geïnterviewd door de programmamakers van het populaire tv-programma ‘Kannie waar zijn!’ van de VARA/BNN. Het onderwerp van het interview was de Victoriebrug (de langzaam verkeersbrug) die een snelle verbinding moet vormen tussen het station van Alkmaar en Overstad.

BAS: “De Victoriebrug staat nu alweer een hele tijd open. De specialisten hebben geconstateerd dat de verbinding tussen de oevers en de brugconstructie niet stabiel is.”

Door de instabiliteit zijn de oevers gaan bewegen. De bovenop de oevers gelegen brugdelen bewegen mee en schuiven nu langzaam maar zeker naar het midden van het Noord-Hollandskanaal. Door die verplaatsing kan de brugklep niet meer worden gesloten. De gemeente Alkmaar gaat het probleem onderzoeken, maar het is nu al zeker dat er dure reparaties uitgevoerd moeten worden om de brug weer goed te laten functioneren.

“De mensen achter het programma vonden dit wel een goed onderwerp om te behandelen in een van hun uitzendingen. Zij hebben vandaag in Alkmaar opnamen gemaakt en zullen die in het nieuwe jaar uitzenden”, aldus BAS.