BAS: Rotonde Hertog Aalbrecht/Schinkelwaard is gevaarlijk

De laatste maanden duiken er steeds opnieuw berichten op over ongelukken op de rotonde Hertog Aalbrechtweg en Schinkelwaard. Ongelukken waarbij meerdere gewonden zijn gevallen.

“Deze rotonde is in september 2017 gerenoveerd waarbij de fietsoversteek in oostelijke richting is verlegd, zodat de automobilisten meer tijd kregen om het langzaam verkeer op te merken. Dit met de bedoeling om het aantal ongelukken terug te brengen”, aldus BAS.

Deze maatregel heeft aanvankelijk geholpen, de laatste 6 maanden echter, zijn er toch weer meerdere ongelukken gebeurd. Ongelukken waarbij de automobilisten iedere keer opmerken dat zij het langzaam verkeer (fiets en scooter) over het hoofd hebben gezien.

BAS heeft over deze gevaarlijke situatie vragen gesteld aan het college. De fractie wil vooral weten hoeveel ongelukken er zijn gebeurd, wanneer die plaatsvonden en wat de precieze oorzaken zijn van de ongevallen. Het is in ieder geval nu al duidelijk dat de recente renovatie niet heeft geleid tot een verbetering van de situatie.

BAS: “Wij denken dat een goede analyse van de oorzaken van de ongelukken aanleiding kan zijn om opnieuw maatregelen te nemen. Een verdere verplaatsing in oostelijke richting van de fietsoversteek lijkt voor de hand te liggen.”