De Langestraat, het ‘gebroken’ visitekaartje van Alkmaar

Enkele jaren geleden is de Langestraat prachtig opgeknapt. Over de hele lengte van de straat werden mooie, donkere  tegels gelegd en er kwamen her en der doorzichtige tegels met daaronder informatieve Alkmaarse afbeeldingen. En uiteindelijk werden de afvalbakken bekleed met schitterende, historische afbeeldingen van de stad. Iedereen was dik tevreden met de zeer geslaagde make-over van de Langestraat.

BAS: “Helaas, het heeft niet lang mogen duren. De dagelijkse bevoorrading van de vele winkels door zwaar vrachtverkeer eist zijn tol. De nieuwe straattegels zijn niet bestand tegen het gewicht en blijken gemakkelijk te breken en af te schilferen.”

In de commissie Ruimte heeft BAS de aftakeling van de Langestraat onder de aandacht gebracht. Want deze straat is toch het visitekaartje van Alkmaar. Wij wilden van de wethouder weten of hij op de  hoogte was van de situatie en wat voor oplossingen er zijn.

Het college blijkt op de hoogte van de problemen en wil de gebroken tegels gaan vervangen.

BAS “Dat is natuurlijk hartstikke mooi maar BAS denkt dat dat bij lange na niet voldoende zal zijn. Wij denken dat er voor een verkeerde soort stenen is gekozen en dat alleen vervanging van de gebroken exemplaren onvoldoende zal zijn.”

Daarom heeft BAS schriftelijke vragen aan de wethouder gesteld. Daarin geeft BAS ook de suggestie mee aan de wethouder dat een groen accent, in welke vorm dan ook, niet zou misstaan. In ieder geval hopen we op een snelle oplossing, zodat we straks met z’n allen weer optimaal kunnen genieten van deze prachtige Alkmaarse winkelstraat.