BAS: Afvalproblemen in de Vroonermeer Noord

Het ziet er soms verloederd en verwaarloosd uit in de Vroonermeer Noord.

Terwijl hier toch de nieuwste wijk van Alkmaar is gebouwd.

Het probleem van de verloedering wordt veroorzaakt omdat de ondergrondse vuilcontainers op dit moment niet voldoende capaciteit hebben

BAS: “We hebben meerdere meldingen gekregen uit de wijk dat sommige containers te snel vol zitten. De mensen zetten hun vuil dan naast de containers en dat gaat niet goed. Dat vuil verwaait en dat geeft een verloederde indruk”

Afgelopen weken hebben de bewoners zelf de troep opgeruimd maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het lijkt erop dat er te weinig capaciteit is.

BAS: “Iedereen is natuurlijk nieuw in de wijk en er is dus veel verpakkingsmateriaal maar toch heeft BAS vragen gesteld want het mag geen structureel probleem worden. Aan Stadswerk072 ligt het niet. Die doen goed werk en proberen zo vaak als mogelijk de containers te legen, en doen extra rondes om de boel schoon te houden.”

BAS wil van het college weten of er uitbreiding van de capaciteit komt en wanneer. Ook doet de fractie de suggestie om eventueel tijdelijk de capaciteit uit te breiden zodat zwerfvuil voorkomen wordt.